Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeBrouwerij Bruut

Brouwerij Bruut maakt verschillende schitterende specialbieren. Wij voeren een aantal van de brouweij in ons assortiment.

Wazig

Bruut Wazig is een bier geladen met hop. De grote hoeveelheden hop geven aroma's van citrusfruit en een stevig bittere afdronk. Deze India Pale Ale is een prima begeleider van uiteenlopende maaltijd en een aanrader voor bierdrinkers die wel van een pittig bier houden.

Saison

Bruut Saison is een - zoals de brouwers het zelf noemen - ongepolijst speciaalbier. Bruut brouwt altijd bieren met een eigen stijl en die stijl sluit aan bij de smaak van veel liefhebbers van speciaalbier. Deze fruitige Saison met een droge afdronk is hier een schoolvoorbeeld van, hij is gebrouwen naar Belgisch voorbeeld maar met een Bruut-twist. Het is een vrij droog en bitter bier gebrouwen met Europese hoppen en funky gist. Fris en dorstlessend als deze Saison is, is hij een mooi voorbeeld in de smaakcategorie Fris & Fruitig.

Eigenweiss

Bruut Eigenweiss is een witbier vol fruitige frisheid. Tijdens het brouwen werd limoen, sereh en koriander toegevoegd. Dat zorgt voor de Bruut-twist.

Gajes

Bruut Gajes is een mooi complex zwaar Blond bier. Niet voor niets werd Gajes gekozen tot het Beste Bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge 2016. Met deze Blond wil je graag je dag besluiten.

Brouwerij Bruut

De Amsterdamse bierbrouwerij Bruut is opgericht in 2014. Je kunt ze kennen van bieren als Eigenweiss, Gajes, Lazarus en Saison Bruut bijvoorbeeld.

Alles draait hier om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering van Bruut bier.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en aandacht, dat is volgens eigenaren Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. Zij vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Alle recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen zij het liefst met biologisch geteelde granen die zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving gekocht worden. De brouwerij in Amsterdam voorziet in de toekomst ook in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.

Nanobrouwerij

De ondernemers staan in de startblokken en zijn druk bezig met de voorbereidingen om zich te vestigen als duurzaam opererende nanobrouwerij in het hart van het Cruquiuseiland. Hier wordt Huisje Insulinde, dat ooit dienstdeed als hoofdkantoor van de voormalige Oliefabriek Insulinde, afgebroken en oude glorie opgebouwd. Bruut bier zal daar dan ook intrekken!

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven